Slagerij Walburg

Slagerij Walburg

Slagerij Walburg

Afbeelding

Slagerij Walburg; Uw Zelfslachtende Friesche Ambachtelijke Slager

Slagerij Walburg is een echt familiebedrijf vanaf het begin af aan. In 2018 heeft Klaas Walburg de slagerij overgenomen, hij runt nu de zaak vol passie en plezier.            

Persoonlijker contact met uw slager
Pure en gezonde producten
Online 24/7 uw vlees bestellen in de webwinkel

   


Openingstijden

Vrijdag

Van 09.00 - 12.00 uur

Zaterdag

Van 08.00 - 12.00 uur

Online bestellen →

Prijzen

Onze vleeswaren en worstsoorten zijn meerdere malen met goud bekroond op de Slavakto en Noordelijke Slagers Manifestatie. Wij zijn erg trots op deze behaalde prestaties.

De bekroonde vleeswaren en worstsoorten vindt u natuurlijk bij ons in de winkel.

Zelfslachtende slagerij

Traditioneel slachten wij runderen en lammeren zelf in onze slachterij en verwerken deze tot onze bekende producten.

Wij zoeken de dieren zelf uit bij de vaste boerderijen uit de omgeving, zodat wij constante kwaliteit kunnen garanderen en weten wat voor vlees we in de kuip hebben.

Diepvries

De runderen en lammeren die door ons zijn uitgesneden kunnen naar wens worden verpakt en ingevroren. De verpakking wordt van soortnaam voorzien.

Ook voor diepvriespakketten kunt u bij ons terecht. Neem contact met ons op of kom langs in de winkel om uw wensen te bespreken.

Worstmakerij

Een groot deel van onze vleeswaren en worstsoorten komen uit eigen worstmakerij en zouterij. Hier bereiden wij niet alleen de traditionele, maar ook de vernieuwde specialiteiten met liefde.

Echte toppers zijn bij ons: snijworst, droge worst, gekookte worst, hausmacher en runderrookvlees.Zelfslachtende slager als cultureel erfgoed

Zelfslachtende slagers zijn steeds zeldzamer. Het ambachtelijke proces van zelf vlees slachten doen wij vol trots in onze slagerij in Tzum. Elk onderdeel van het dier willen wij benutten en wij maken overal een kwaliteitsproduct van. Dit maakt het concept van een zelfslachtende slager een cruciale schakel in de regionale voedselvoorziening volgens het kenniscentrum immaterieel erfgoed. Daarom wordt de zelfslachtende slager nu officieel erkend als immaterieel erfgoed in Nederland. 

Wij zijn trots dat de het zelf slachten van vlees officieel word erkend en wij houden deze traditionele ambacht met veel plezier in stand. De dieren ervaren bij ons weinig stress en alles wordt met de hand gedaan. Dat heeft natuurlijk een positieve werking op het vlees en daar komt de rest van Nederland ook achter.