Friberne varkensvlees

Extra aanbevolen

  • Boerenkarbonade
  • Rib roast
  • Varkenshaas
  • Speklappen
  • Rib- of haaskarbonade
  • Procureur
  • Fricandeau
  • Varkensfilet
  • Spare rib (gemarineerd)




Voor slagers die hun klanten het beste gunnen.
Bij ons in de slagerij is al het varkensvlees van Friberne. Een echte topper is onze Friberne karbonade. Ook is een deel van onze vleeswaren van dit kwaliteitsvlees.


De smaak en kwaliteit van vroeger

Friberne is Fries kwaliteitsvlees dat tegemoet komt aan de groeiende vraag naar heerlijk puur en natuurlijk varkensvlees. Varkensfokker John Lorist in het Friese Hemelum creëerde de wieg van een nieuwe generatie varkens, die overeenkomt met het vroegere Friese landvarken. Zijn dieren worden in Gaasterland op de Hemelumer Hoeve opgefokt met liefde, persoonlijke aandacht en een gezond, natuurlijk dieet. Het duurzaam geteelde ruwvoer wordt aangevuld met een mengsel met kruiden die varkens in de natuur graag vreten, waaronder eikenbast, knoflook, jeneverbes, wilde tijm, oregano, vliesbessen, fenegriek en kastanje. De kruiden zorgen voor meer welzijn van de dieren en dragen bij aan een natuurlijke, pure smaak van het vlees. Een extra smaakmaker daarbij is het hogere vetgehalte van het vlees, zowel het intramusculaire vet als het gewaardeerde vetrandje.


Gezondheid zonder antibiotica en stress

In tegenstelling tot de grootschalige Nederlandse varkenshouderij, staat massaal toegediende antibiotica
niet op het menu van de Gaasterlandse kruiden varkens. De dieren krijgen individuele aandacht en de
gezondheid van elk dier staat onder controle van een door de fokker aangewezen veearts. Ook het transport
is speciaal ingericht in dienst van de gezondheid en staat in het teken van zo weinig mogelijk stress voor de
dieren, wat na de slacht een kwalitatief veel beter stuk vlees levert. De samenwerkende partijen staan voor
een korte weg van varkenshouder via de slachterij en de grossier naar de ambachtelijke slager of de horeca.

Bron: www.friberne.nl